søndag 14. juni 2015

Parfyme(fri), en prat om det

Mange forstår ikke hva parfyme er, og betyr. Tror ikke det er såå ille. Tror de "kjenner det" selv. Kjenner lukt, eller ikke, og at det kan måles i det. Det er ikke "lukta" som er problemet, selv om den kan være til hjelp så en kan løpe (hvis en er så heldig) før det går helt galt. Det er selvfølgelig parfymen, stoffene. Og "naturlig" parfyme, blomster, eteriske oljer, er like ille.

Det gjelder alt med parfyme i, parfyme er parfyme, deodorant, krem, hårstyling, såper, vaskemiddel og skyllemiddel i klær.

Parfymerte vaskemidler og skyllemidler i klær, som omo og diverse skyllemidler, er noe av det verste, det er drepen! Det burde vært forbudt. Rommet du oppholder deg i er fullt av det, du oser av det, selv ute! Det setter seg i alt du er i nærheten av, og møbler du bruker. Det er nesten umulig å få bort igjen. Huset ditt er innsatt med det, lufta er tykk som fy av parfyme! Andre som er hos deg, eller med deg, tar det med seg videre, bare av å være i lufta di, det trekker langt inn i klærne, helt inn på huden. Og langt inn i systemet.

Mange reagerer på parfyme, i større eller mindre grad. På huden, klør. Noen reagerer først når det blir veldig kraftig, selve parfymeflaska, duftlys. Noen får vondt i hodet, blir tung. Noen har migrene, astma, som forverres. Allergi. Eksem. Kreftsyke. Kvalme, oppkast. Svimmelhet. Pusteproblemer. Mange blir veldig syke. Nulltoleranse. Akutt. Kan ikke ferdes ute, ikke besøke andre, ikke ta imot besøk hjemme. Helt funksjonshemmet. Isolert fra samfunnet. Det er så mange flere enn du aner. Mange lider i taushet. Jeg vet nå hvor ille det kan være, og er for mange. Jeg vet også hvilken risiko en tar ved å bruke det, og utsetter andre for.

Parfyme i alskens produkter er og blir et stort problem! Kanskje er du den neste. Ingen forstår hva du prater om. Du kan se langt etter helsehjelp. Leger, sykepleiere, sykebiler. De gjør deg sykere, de kan ikke hjelpe deg. De har vasket seg eller klærne sine i parfyme, bruker andre parfymerte produkter, kanskje stylet håret. Astmanfall. Hjerteproblemer. Du må bli din egen akuttmedisiner. Du må ha noen triks og (lege)midler i skuffen. Du må finne ut av det selv. Du må være din egen lege. Du får klager, på at du klager, og at du plager andre, fordi du ikke tåler parfyme. Andre føler seg dårlig behandlet, når de blir bedt om å gå. Fordi du ikke tåler parfyme. Fordi du ikke får puste. Forstå det den som kan.

Du har et valg.

Parfymefrie produkter finnes de fleste steder, i de fleste kategorier, og de fleste prisklasser. Du kan velge parfymefritt.